Губернатор Абът сравни нелегалното прекосяване на границата с инвазия САЩ са на ръба

...
Губернатор Абът сравни нелегалното прекосяване на границата с инвазия САЩ са на ръба
Коментари Харесай

Тексас вбеси Байдън – трупа жива сила на границата, брани бодлива тел и не пуска мигранти

Губернатор Абът сравни нелегалното прекосяване на границата с инвазия
САЩ са на ръба на революция, а признаци за изстудяване на пристрастеностите няма. Губернаторът на Тексас Грег Абът влезе в гневен конфликт с администрацията на президента Джо Байдън, откакто Върховният съд позволи на федералните да отстранен бодливата тел, сложена на части от южната граница на щата, който граничи с Мексико.

Оградата, знак на върлия републиканец Абът, се трансформира в една от най-видимите и ефикасните му ограничения за битка с прекосяващите границата незаконни мигранти.

“Съгласно беззаконните гранични политики на президента Байдън повече от 6 млн. нелегални мигранти са пресекли южната ни граница за 3 година

Това е повече от популацията на 33 разнообразни щата в тази страна. Този противозаконен отвод за отбрана на Щатите нанесе невиждана щета на хората в Съединените щати ”, съобщи губернатор Абът. Изявлението му бе по отношение на пренебрегването на федерална заповед за допускането на граничари до крайречен парк в Йигъл Пас - известен кулоар за мигранти, влизащи нелегално в Съединени американски щати.

Тексас пое контрола над парка този месец и стартира да отхвърля достъп на сътрудниците на граничния патрул, ескалирайки враждата сред Абът и администрацията на президента Джо Байдън, която губернаторът упреква, че не прави задоволително за ограничение на противозаконното прекосяване. Във вторник Министерството на вътрешната сигурност изпрати на страната писмо с искане за достъп още веднъж до Шелби Парк, който се намира до Рио Гранде. Срокът бе до петък.

Сега администрацията на президента Байдън дава за повторно период на управляващите в щата да правят отстъпка. Те обаче не възнамеряват нищо сходно - в противен случай, споделят, че бодливата тел е ситуирана на доста места по протежението на парка и следва да се добави още, откакто Върховният съд разчисти пътя на сътрудниците на граничния патрул да отрежат или отстранен острата железна преграда.

Действията си Абът обоснова на визионери като Джеймс Мадисън и Александър Хамилтън, които са писали конституцията на Съединени американски щати. По думи на тексаския губернатор точно те са планували, че страните не би трябвало да бъдат

оставяни на милостта на незаконен президент, който не прави нищо, с цел да спре външни закани като картели, превеждащи милиони незаконни мигранти през границата.

Абът съпостави незаконната емиграция с “инвазия ” и уточни, че съгласно американската конституция всеки щат има право на самоотбрана, в случай че федералните управляващи са неспособни да се оправят със опасността. “Това пълномощие е висшият закон на страната и заменя всички федерални закони, които опонират ”, безапелационен бе републиканецът.

Аргументът, че имиграцията се квалифицира като “инвазия ” обаче, самият Мадисън категорично отхвърля в отчет от 1800 година В него той акцентира, че “инвазията е военна интервенция ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР